Alla inlägg under januari 2008

Av åsa - 15 januari 2008 18:34

Äntligen har mitt garn kommit och det är helt underbart vackert. Jag blev så kär när jag öppnade paketet. En härva 100% merinoull som är 1750 yards och den kostar bara 37 dollar inklusive frakt från USA. Det tycker iallafall jag är ett bra pris. Härvan väger 4 oz men det vet jag inte hur mycket det är eftersom jag inte har någon våg. Färgen heter South pacific och den är så vacker och garnet är så mjukt och härligt. Snabbt gick det också. Lisa skickade paketet i torsdags och idag låg det i brevlådan. Den här gången utan att passera tullen. Nu ska här stickas peacock.

ANNONS
Av åsa - 13 januari 2008 13:08

Jag har fått en julklapp av min käre make så här i efterskott. En alldeles ny och fin skrivare till min dator i Jokkmokk. Lite besvärligt har det varit när jag inte har kunnat skriva ut nåt som jag behöver där. Lite mönster och liknande. Men nu kan jag skriva hela nätterna om jag vill. Sockan Mingus växer och den är grymt rolig att sticka fast jag ångrar att jag inte använder ett mer enfärgat garn. Jag tycker att den blir fin men mönstret hade nog framträtt bättre med ett annat garn. Nu är det dags för lite skidskytte. Jisses vad mycket motion jag får......

ANNONS
Av åsa - 12 januari 2008 18:34

Åkte inte hem till byn förrän idag lördag då jag tog på mej jouren på fredagkväll och lördag förmiddag. Min chef hade inte haft en ledig dag på över en månad så då tog jag det passet men det var lugnt. Har hittat lite roligt att göra medan jag väntar på nytt garn till min peacock- sjal. Det finns en designer som jag gillar helskarpt som verkligen kan konsten att göra sockmönster. Det är www.cookiea.com  Mönstren är helt underbara och originella. Speciellt gillar jag dom som man stickar vridna maskor. Sockan som jag stickar nu heter Mingus sock pattern. Har bara kommit en liten bit och man får hålla koll på varven så man inte tappar bort sej.

Av åsa - 8 januari 2008 21:28

Ca 52 mil har jag dragit runt idag och hunnit besöka två sjukhus här i Norrbottens län. Inte riktigt lika långt hann jag sticka innan jag insåg att jag nog var för snabb med klickarfingret när jag beställde det vackra garnet. Provstickade lite och insåg att det är en smula för tjockt. Till peacocksjalen ska man ha nåt som heter fingering till sport weight. Tjocklek ungefär som ett tunt sockgarn. Jag har köpt DK weight. Ganska mycket tjockare. Men det är ju inga problem då jag inte riktigt kunde bestämma mej så det borde snart komma lite mera garn på posten och det rosa ska jag fundera på ett tag till.

Av åsa - 7 januari 2008 20:52

Jag har börjat på ett nytt jobb idag. Jag kör taxi åt ett företag här i samhället. Riktigt roligt och bra jobb då det är sjukresor och färdtjänst som jag kör. Då jag hade en långkörning med ett par timmars väntetid var jag in i stan och köpte lite sockgarn som jag hade i handväskan. När jag sedan kom hem så låg mitt efterlängtade paket från www.halcyonyarn.com  på postens utlämningsställe. Naturligtvis så har tullen varit framme så det var bara att betala tullavgift. Garnet från USA är den stora konen, men det har ni väl redan listat ut.Det är Jaggerspun zephyr wool-silk i färgen elderberry.

Av åsa - 5 januari 2008 10:56

Det är full fart på skidorna nu men jag tänkte skriva ett lite inlägg innan nästa pass. Vill bara tacka alla bloggare för alla snälla fina kommentarer som ni skickar till mej. Man blir så otroligt glad och uppåt. Sen sliter jag hårt med datorn att försöka få till mina länkar men det lyckas inge vidare. Trodde jag hade lyckats igår, men icke sa nicke. Nu ska jag försöka igen. Här är en blogg som stickar sockar, men kolla vilka underbara väskor hon gör. www.akhilashandblog.typepad.com

Av åsa - 4 januari 2008 21:09

Det är så skönt att det är fredag och jag får komma hem till mitt lilla hus. Har flängt runt som ett tok bara för att kunna tillbringa tiden framför tv:n imorgon då det är så mycket skidåkning. Både slalom och längdskidor. I min ägo har jag ett superfint mönster som jag bara längtar efter att få börja sticka på. Men jag har beställt garn från USA som inte har kommit ännu så det är bara att vänta. Upptäckte ni en sak där. Jag har studerat alldeles själv och klurat ut hur man gör en länk utan att behöva skriva ut hela adressen i bloggen. Det funkar inte alls. www.someknitreq.com/patterns/pretty-as-a-peacock-shawl/

Av åsa - 2 januari 2008 23:17

Dom här tre dagarna är jag ensam i Jokkmokk och jobbar. Jag gillar inte att laga mat bara åt mej själv så därför har jag shoppat lyxmat på affären idag. Inte särskilt gott men på förpackningen såg det delikat ut. Får nog bli något riktigt hemlagat imorgon. På måndag åker några riktigt goda vänner till mej till Nya Zeeland och ska vara där i tio veckor. Ni kan väl aldrig ana vad jag har gjort!!!  Den goda vännen ska kika runt efter vackra garner åt mej och hittar hon nåt så skickar hon mail. Låter inte det helt underbart. Nu ska jag kolla CSI innan det är dags för sängen.

Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Åsassticksida med Blogkeen
Följ Åsassticksida med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se